måndag 29 april 2013

Ett gott liv...


Sjukt eller sunt tränad?
Du som är van att följa mig vet hur det fungerar. Du som inte vet får lära dig. Jag föredrar bra framför dåligt. Gärna tre halvor bra. Jag vet som ingenjör att 100% är allt och du kommer aldrig att höra mig snacka om 110% och annat sådant idrottsfloskleri. Inte. Däremot är tre halvor bra helt naturligt för mig.

The King.
Stämningsmusik idag blir Kung Lasse och en hoppfull sång - Åt samma håll. Jag vet att du och du är på väg åt samma håll som jag. Hämta ett glas vin om du vill och klicka här innan du läser vidare. Ska du med så sträck ut din hand. Två har roligare. Lagspel slår soloraider med hästlängder.

"Orandum est ut sit mens sana in corpore sano"
Idag har jag haft en bra dag. Bra jobb och orderingång redan från morgonen. Dottern kom sedan hem efter skolan och var i en mood där jag fick vara pappa och nära. Oslagbart att ha en fjortonåring som faktiskt tycker att pappa är bra. Hon är bra. Följde med till pianolektionen och hängde med in bara för att vi ville och fick njuta av bra spel och sång. Sedan snabb överlämning till snälla krysset och så hem och byta om.

Smidig som ett vapenskåp. Men snäll.


Sprang en lugn dryg mil på en timme plus och det var målet. Är sjukt nöjd med att tio kilometer inte berör mig ett dugg. Trots vilodagen i lördags hängde två heldagar med aktivitet - dock inte träning hela tiden - och gårdagens tunga nittio cykel i benen när jag drog iväg. Landade på måltiden runt sextio och det känns bra. I morgon höjer vi ribban tidsmässigt. Livet är behagligt just nu. Sitter och skriver med fotboll - Örebro mosar Varberg - i öronen samt fönstret öppet. En sval stadskväll letar sig in när jag stretchar och det känna bra. Grannar går förbi och ropar sitt hej. Ett gott liv, som gjort för prestation. Fasen, vad jag känner mig levande och vill mycket.


söndag 28 april 2013

"Var kan jag hämta mina organ?"

Det finns en miljard saker som du har en möjlighet att förhålla dig till. Politik, kärnvapennedrustning, huruvida man ska äta hästar eller salladsblad samt om Anna Anka är helt igenom naturlig eller har fått hjälp på vägen. Till exempel. Vissa är viktiga för mig. Anna Anka till exempel. Samtidigt är andra viktiga för dig medan ytterligare andra är ointressanta för oss båda. Av det skälet att vi just tycker så eller för att vi kanske inte alls vet om att finns en möjlighet att förhålla sig till ämnet.

Bli en hjälte du med!

Du som känner mig vet att jag ofta har en uppfattning och att jag inte tvekar att kliva in och ta en debatt. Ibland kliver jag till och med in och meddelar en åsikt. Ibland kliver jag till och med in och meddelar en spetsig åsikt för att provocera dig till handling eller ställningstagande. Det mitt sätt att få dig kopplad till något och kanske få dig att ta ställning. Andra gör på andra sätt. Inget är rättare eller felare tycker jag. Jag och mitt sätt brukar få saker att rulla men ibland tycker någon att jag stör verksamheten och borde få en biljett. Fine, då tar jag det och försöker utvärdera och lära mig något.

Först när kopplingen finns....


Vi talar om en enkel biljett och då är det ännu intressantare att ta utvärderingen med personen i fråga. Det är ju först när du blir varse ett problem som du kan börja lösa det! Parentes, dock kan det vara så att personen som biljettat mig drar sig undan utan och då anser jag att det där var något som katten först släpat in och sedan ut. Slut parentes. Det är först när du får en koppling till ett förhållande, en händelse eller ett problem att lösa som du kan börja jobba. Min nyvunna idrottsvän - vi är numera båda certifierade CrossNature-instruktörer (weehooo!) - Ann-Sofie bloggar om sin passion ultralöpning på Fitness Lifestyle och igår fixade hon en sådan koppling för mig.

Jag vet att du kommer att se filmen och bli lika glad av den som jag blir!

Jag gråter inte av sådana filmer utan jag blir stark och glad. Jag vill hoppa och studsa och lämna min fotspår i sanden som en signal att jag uträttat något. Ungefär som när en annan idrottsvän berättar om hennes erfarenheter av cancer. Jag har nu satt ner en fot i sanden i alla fall. Jag har anmält mig som organdonator, så att någon annan kanske kan få det jag inte längre behöver. Jag själv har nästan dött en gång redan så för mig är kopplingen solklar. Hur ställer du dig? Kramar!


lördag 27 april 2013

Kvinnor är klokare!

Förmodligen är det så. Mer än en kvinna har i något sammanhang sagt att de varit klokare än vad jag är i alla fall. Å andra sidan har jag hört män säga att kvinnor inte är kloka. Fast det är mest mellan män i grupper av män som det uttalas. Sällan i blandade grupper. Själv anser jag mig vara klok, stor, stark och vacker. Jag är helt enkelt en helt normal, pigg pojke med ett öppet sinne och enkel smak. Jag gillar det bästa. Av allt. Jag tycker om att min helhet består av tre halvor. Jag gillar nämligen det bästa så mycket att jag vill ha mycket av det.




På relativt kort tid har tre kloka kvinnor i min närhet påverkat mig i tre beslut. I samtliga tre ämnen - ärenden, fall, whatever - helt mot min vilja initialt men sedan har motståndet brutits ner med så mycket förnuft i argumenteringen att jag som klok man insett att den kloka kvinnan förmodligen har rätt. Eller i alla fall så rätt att hennes teori bör utvärderas innan motorsågningen startar. Missförstå mig inte, jag är inte den typen som alltid måste vinna en diskussion. Nej, nej, nej, ständig utveckling är ett mantra. "Stillastående är tillbakagång!" Och ett bra sätt att utvecklas, som vänner, par eller kollegor, är att faktiskt prata om saker och vara öppen för vad den andre säger.



Kvinna ett sa: "Du tränar nog lite mycket nu och bör kanske låta kroppen återhämta sig". Resultat: Jag har provat med vilodagar, vissa med helvila andra med lätt styrka eller rörlighet. Känns OK, dumt att dra på sig skador och sjukdomar. Ska utvärderas och det tvingar mig dessutom till en bättre träningsplanering. Tack!



Kvinna två sa: "Det är tufft att förstå vad du skriver i SMS och så. Ser du verkligen riktigt bra på nära håll?". Resultat: Jag har lagt en hundring på ett par läsglasögon och tusan vad stora knapparna blev! I min värld kommer kvaliteten i den kommunikationen att öka markant. Jag har även insett att T9 inte är ett virus utan kan vara en hjälp om man bromsar sig lite i inmatningshastighet och faktiskt har syn nog att läsa vad systemet föreslår. Att sedan det ursprungliga problemet har lett till att vi oftare talar med varandra live istället är en kul bieffekt. Tack! (ingen kommer dock någonsin att få se mig i glasögon, varken du eller någon annan)




Kvinna tre sa: "Smörjer du in skadan?" Med Voltaren? Gör inte det. Folk får hjärtproblem av diklofenak, som faktiskt tom är förbjudet i grannlandet Danmark." Resultat: Ooouuupppsi, jag som trodde att jag hade koll. Jag lyssande intresserat och har nu läst in mig på allt från Jyllandsbladet till Läkartidningen. Det blir Ipren istället - eller om jag är tough enough - så följer jag hennes egen metod. "Ta smärtan eller låt bli." Tack!




Med detta uttrycker jag min stora kärlek till alla som läser mig, lyssnar på mig eller bryr sig om mig eller någon annan. Skaffa er en görbra lördag. Själv ska jag bara vara dvs, tvätta träningskläder, såpskura trägolv,  byta en transformator, se IFK´s hemmapremiär och ikväll gå på krogen i tjänsten på boxningsgala. Kram!

(Disclaimer: Om nu någon kvinna skulle känna igen sig men inte uppfattar dialogen ordagrant citerad så är det förmodligen helt rätt. Jag är ju man. Syftet med texten är gott och det är inte min önskan att någon ska känna sig uthängd eller felciterad...)




fredag 26 april 2013

P.Woss - cert instr.




Två härliga dygn i Stockholm fulla av fys och bus. Står här barnsligt lycklig med en hög träningskläder liggande runt fötterna. Jag har alltså ett nytt diplom att hänga i CV´t och det står att jag har kompetens att hålla pass i CrossNature. Sweet, tillfredsställande och allt sådant - eftersom det ju var syftet med att gå kursen. Men det vete tusan om diplomet är det viktiga. Alltså, det ska ju vara det man lärt sig som är det viktiga. Och efter två dagar i skogen med tre helsköna nya idrottsvänner har jag gått smått bananas.



Bananer innehåller väl hög halt av endorfiner? Jag visste väl det. Efter den här kursen känner jag verkligen ett lyft och jag är beredd att på allvar föra in konceptet i min arsenal. Så allsidigt, så omtänksamt och så vettigt, är min spontana kommentar. "Du har förstått tanken med CrossNature" sa kursledaren tre gånger när hon delade ut diplomen till oss nya i eftermiddagssolen en skön fredag i Bromma. Resan E4S har sällan gått så lätt som idag.



Nu kommer jag att använda mina kunskaper, ensam och tillsammans med andra, i olika sammanhang och prova mig fram här i Sydöstra Sörmalnd. Öppna schemalagda pass kommer det att bli. Förmodligen med två eller tre teman vilka vårt unika läge vid både skog och hav ger oss. Jag kommer att samverka med andra och andras kunskaper i ett nätverk och det ska bli lika kul det. Tvärvetenskap är guld. Det finns en hel del planer smidda och ihop med mina urgulliga, seriösa och tvärkunskapiga nya kompisar från kursen diskuterades en hel del schyssta uppkast under två härliga luncher. Behöver jag säga att den vanligtvis odrägligt positiva Patrik trivs bättre än vanligt? Kram om du vill annars skippar du det. Välkommen tillbaka.

Stronger, faster - by nature!

God förmiddag Världen! Jag sitter här i underställ och frustar som en galoppör i boxen innan start. Det ska bli så kul att fara ut i skogen och träna. Idag ska vi tre adepter redovisa våra första pass live och med tanke på vad jag lärde mig om mina nya kompisar igår så blir det nog ingen lätt förmiddag. Jag ser på sätt och vis redan fram emot lunchen. Men skulle aldrig låta bli träna så det blir ju perfekt. Har sovit som en klubbad slalomstjärna i natt. Repris på det förväntas kommande natt.



"Men det regnar ju i Stockholm". "Ja, är det inte härligt?" Dock säger prognoserna att det ska sluta under tidiga förmiddagen så vi kanske inte får njuta av det. Missförstå mig inte, det är OK med sol. Också. Fast ibland är det skönaste att gå in i sig själv och bara grotta under passet. Och då passar ju regn riktigt bra. Min lätt ömma kropp - främst överkropp och axlar - kommer om en timme att vara uppvärmd och redo. Det blir en härlig dag på jobbet. Jag önskar dig verkligen detsamma. En vacker dag kommer vi säkert att svettas ihop. Ute. Från och med nu så kommer rubriken vara en del av min vardag. Gräs är gott. Stronger, faster!

torsdag 25 april 2013

Idrott ska bedrivas ute!

"Vi tar några djurövningar till! Det är några jag missat...", Anna Adelman, från CrossNature jagar på oss under utbildningen till instruktörer. Vi är glada, varma, trötta, fnittriga och peppade efter första dagen av två. Det kan var så att det underbara vädret - femton grader och solsken - lockar fram det bästa ur oss. Vi, dvs jag, Ann-Sofie och Mia träffades på morgonen och fram på eftermiddagen kändes det väldigt bekant. En härlig miljö att träna i mitt i Stockholm med berg, strand och skog gjorde naturligtvis sitt till.

Vi har förmånen att få träna ute.
CrossNature är ett koncept av utomhusträning utan redskap och med naturens redskap och den egna - och kompisens - kropp som belastning. En del löpning ingår naturligtvis. Det är naturligtvis inget unikt men det är paketerat i en bra förpackning och på väg att bli ett känt varumärke. I dagsläget finns ett knappt hundratal instruktörer på ett tiotal orter runt om i landet. Nyköping finns snart med på den kartan. Tillsammans med en god träningskamrat har jag ett sommarprojekt där CN ingår som en del. Det ska bli kul att jobba med att leda andra igen. Jag tror att jag senast hade ett lag 1997.

CrossNatures gym är vackert!
Det vi gör i CrossNature påminner till stora delar om vad vi alltid gjort inom idrotten som bas- eller försäsongsträning. Dvs, enkla men effektiva styrkeövningar som kan varieras i det oändliga kombinerat med lite jogg eller löpning. Naturen bjuder på möjligheterna och en massa extra intryck. "Kom ner nu och lukta på mossan", hördes Anna säga mer än en gång. Många av övningarna är lekfulla par- eller gruppövningar. Hela tanken är att det ska vara lustfullt och locka till rörelse. Genom att välja anpassningsbara övningar så kan intensiteten varieras så alla kan få sitt.

Hela skogen är ju full av redskap!
Det ska bli så sjukt kul att köra igång. Jag och en annan kompis från gymmet  körde en liknande variant helt bara för att vi ville under sommaren för två år sedan i form av "Hållets hjältar" i Nyköping. Och det var väldigt roligt att leda samt uppskattat av dem som var med. Nu dags för lite middag och ett glas återhämtningsdryck.  I morgon kör vi en heldag till. Kul! Kom tillbaka i morgon så vet vi om jag har ett certifikat.




Sumpan, regn och nya kompisar!




Sitter i köket i Enskede och ska strax dra iväg på den första utbildningsdagen. Jag ska för fösta gången på femton år (?) gå en idrottskurs och i morgon eftermiddag hospas jag vara instruktör i CrossNature. Lekfull, tuff och social träning med naturen som arena. Temat är att köra där du står och att utnyttja det som finns. Fint va?



Igår kväll körde jag upp till Ursvik och ju närmare idrottsplatsen jag kom desto mer regnade det. Blött och träna, hmm det skulle inte ha hänt på Sunlight..... Härligt tänkt jag och bytte till en tjockare mössa. Träffade tiotalet likasinnade i olika kön och storlekar. Det visade sig att efter en timme och en halv i barr och regn så kunde jag namnen på hälften av dem och det utbyttes high-fivar lite hit och dit. Vi hade genomfört ett bra pass för hela kroppen, strka och jogg. Och knuffats, knölat och peppat. Det var skitkul.



Dags att avsluta bloggande och frukost på juice, kaffe och voltaren. Jag längtar till skogen i Bromma. Jag vill - och tror - att det här ska bli ett lyft för träningen. Min egen och andras. Kram, så blir det mer rapport i kväll.

onsdag 24 april 2013

Patrik - du kanske lider av ortorexi...

”Where the bulimic and anorexic focus on the quantity of food, the orthorexic fixates on its quality”. (Steve Bratman)

Hmm, jag tycker att jag är sund. Jag tycker att jag har kommit en bit på väg. Jag tycker att det går bra för mig i utvecklingen av kropp och knopp genom min träning. Jag tycker att jag gör min resa på ett bra sätt.

När då en vän slänger ur sig "Ortoexi, kankse?" så blir jag fundersam. Jag förstår att jag inte ser samma saker som den som ser på ser. Men att jag skulle ha något som har en beteckning kan jag inte köpa. Jag är dock rörd av omtanken och tusen funderingar for runt ett tag likt ystra vårsvalor. En kort stund. Men jag har missat varningssignaler en gång tidigare i livet....



"Ortorexi" är inte en vedertagen diagnos inom psykiatrin, likt anorexia eller bulimia, men ändå ett begrepp som (tydligen) uppmärksammas allt mer. Det är, enligt de artiklar som jag kollat sedan passningen slogs, mera att betrakta som ett läge där hälsosamheten går för långt. Ett par exempel på symtom;  Träningsnarkomani, där belöningssystemet ger klara signaler av lycka om du varit duktig. Check, det har jag till hundra. Att reagera på att andra inte sköter sin träning och tycka att det tom är ett samhällsproblem, står jag bakom till fullo. Att träning och hälsotänkande skulle inskränka mitt sociala liv, stämmer inte alls. Jag ska fortsätta att lära mig och jag är övertygad om att det kommer att göra mig starkare.



Källor, Ortorexi.
Artikel i DN - om en hälsopedagog som gick över gränsen.
Psykologitest, relevanta frågor till viss del. Visade sig vara en marknadssida. Men kolla om du vill. Jag fick till exempel 31 poäng. Kommentera gärna vad du testat fram.
Artikel på Wikipedia - om det inte står så mycket på ne.se kan man ju alltid söka på wikipeida




På tal om att inte försaka så genomförde jag igår kväll ett hemmapass crosstrainer och styrka, en futtig timme totalt. Det var min första träning på tre dagar. Helgen har ägnats uteslutande åt dotterns konfirmation och annat viktigt med  familjen. Jag menar inte att en träningsfri helg visar att jag är frisk. (Pssst --> jag är jättefrisk, jättestark och mår jättebra.. men säg inget). Som en motpol så har jag tagit ledigt i två dygn för att utbilda mig inom idrotten. Med början i kväll ute i Sumpan ska jag vara utomhus och lära mig lära andra att bli starka ute. Något som jag redan kan men nu boostar vi och spetsar mina kunskaper.




Mer om CrossNature - min nya lycka - kommer ikväll. Stay tuned. Kram som fan.

lördag 20 april 2013

What the f**k?

0904. "Jo, det är ju schysst men vad är klockan?" Pillade lite med fingrarna på Desire som låg bredvid. Vattensängens underlag gör ju att man inte så himla smidigt kommer upp på armbågarna för att kunna få en överblick. Efter lite arbete fick jag till slut en reaktion och insåg att budskapet var solklart. Det var som om sällskapet i sängen sagt "Ja, du får vad du ser...".


0904 klockan var verkligen 0904! Nyss hade jag ju bestämt mig för att 0517 var onödigt tidigt eftersom min första uppgift var klockan 1100. Så även om jag i den tidiga - vanliga - timman följde mönstret; shorts&linne, raketbränsle och en sväng förbi muggen blev det inte som vanligt. Plötsligt när jag stod i badrummet med tandborsten i mungipan så fick jag alltså för mig att snooza en liten stund. Lite på trots bara för att jag kan, liksom.



0904 brutalvaknade jag alltså. Fem timmar senare. Det vill säga nästan en normal nattsömn senare. Fränt! Jag hade tagit mitt livs tredje - eller så - sovmorgon! Vilka faktorer som rent fysiskt kan få något sådant att hända har jag inte en susning om. Vet bara att nu står jag här med min kopp och kropp. Helt förvirrad i skallen som snurrar av frågor som "Vem, vad och varför finns kanariefåglar?". Dessutom är jag helt mörbultad och stel och skulle kunna säga att jag har ont i hela kroppen.




Jag vill härmed bara varna dig kära läsare och vän. Gör inte som jag - sov inte för länge! Funderar på att reboota hela systemet och hoppas på en bättre session. May the force be with you!


fredag 19 april 2013

Sabba eller låta fungera?

Jag älskar teknik och nya grejor. Inte så att mitt hem är fyllt utav senaste prylen utan det är snarare så att jag älskar utveckling bara. Om du behöver byta telefon - himla dumt exempel faktiskt - så ska du göra det. Även om det bara är för ditt eget höga nöjes skull. Ja, vaddå - jag MÅSTE ju ha en ny Nokia eftersom mitt batteri på Desiren är kass, anslutningarna för kablar trasiga och så är den ju så fiiiin. Den gula. Ok, jag faller ibland jag med. Även för rågblonda telefoner.



Ny teknik och innovation var temat igår när jag besökte en verksamhet i 08-land. Bland annat stod fyra intressanta föreläsningar om teknik och utveckling på schemat. Och ett förväntat schysst mingel med intressanta ingenjörer. Nu visade sig tre av fyra vara kanon, bra ämnen och även respektive föreläsare. De tre var från det privata näringslivet och talade om motivation, innovation, alkolås och sterlingmotorer i solkraftens tjänst. Det intressantaste föredraget med mest framtidspotential skulle handla om "framtidens smarta elnät" och det var chefen för en statlig utredning som höll det. Föreläsaren sabbade det totalt.



Ingen röst, ingen utstrålning, ingen motivation att möta femtio kunskapshungrande tekniker. Att stå och läsa innantill av vad man samtidigt visar på dubbla hightech-skärmar är så kass. Alla i lokaler - utom just föreläsaren - är van vid lite prestation. Vi är ju ingenjörer gudbevars. Att vederbörande dessutom drog över tiden och jag missade större delen av minglet var lika illa. Hann ändå träffa en intressant figur och vi hittade en stund av samklang i livet över en ritning av ett soltorn och ett glas vin respektive en lättöl. Lösa planer på en fortsättning smiddes. Väl E4:ad lite senare så räddades kvällen av ett härligt telefonsamtal som avslutades med hjärtliga skratt så att glädjetårarna sprutade på två ställen. Det är skillnad på skit och pannkaka.


torsdag 18 april 2013

"Det är din skyldighet att träna!"





Jag tror att man blir frisk av att träna. Jag tror att jag lever längre av att träna. Jag vet att jag blir pigg av att träna. Jag vet att jag lär känna nya människor genom att träna. Jag tror att mina träningskompisar gillar att jag tränar. Jag vet att jag gillar att träna. Jag vet att jag mött många nu viktiga människor första gången via träning och att jag är glad för det. Jag hävdar att det är allas skyldighet att träna. Om inte för sin egen skull så för oss andra..Folkhälsa kallas det och en viktig ekonomisk kugge i det land jag vill bygga.



Utan träningen hade jag inte lärt känna A och B. Utvecklingen i möten är fantastisk, att lära känna någon annan i dialog är också att utveckla sig själv. Utan träningen och idrottandet hade jag definitivt inte varit den friska och sunda person jag är idag. Jag hävdar att både jag och omgivningen mår bättre på det här viset.




När det gäller själva träningen så drog den igång tidigt igår med en timme styrka och på kvällen blev det en timme boxning samt sjuttiofem minuter cykel. Idag mina vänner är en annan dag, med nya förutsättningar för oss. En annorlunda dag, en vilodag. Från träning alltså, jag tänker kämpa och tävla som vanligt på jobbet.



Mitt budskap i denna stund blir därför att du ska fortsätta träna dig i att sätta mål; "Se framför dig det du vill ha, annars kommer du aldrig att få det!" 

onsdag 17 april 2013

Det bedste til mig og mine venner!




Somnade smidigt igår, efter en lång dag. Somnade med ett flin och sköna tankar och var nog lite lycklig som en campare i juni. Jag vaknade vid fyra och släckte lampan och somnade om en stund. Vaknade sedan pigg och nykter och med samma härliga känlsa. "Det här förtjänar en kille som jag", tänkte jag stilla. Står här nu med en kopp raketfoder och är på väg mot gymmet.




Enligt plan ska det här bli en bra dag. Igen. Jag lever just nu i nuet men har en plan för framtiden. Stunder som berikar och lyfter är viktigt. Stunder är faktiskt bitar av en helhet och jag tänker som så, att om så många stunder som möjligt - alla? - blir bra så måste ju hela kakan smaka. Mina kaka gör det just nu. En stund igår var så häftig att jag nästan börjar tro på mänskligheten igen. Vi som var där fick uppleva den. Nåväl, det var igår och idag ska jag skaffa mig nya. "Framåt är allt, vänd dig aldrig om men lär dig och bär med dig!"



En synnerligen fördelaktig onsdag tillönskar jag dig min vän, läsare och medmänniska! Nu ska jag flytta tunga saker bara för att jag kan.




tisdag 16 april 2013

Två tvillingar är fler än en Patrik

Det må vara min namnsdag idag - det vet jag tack vara att snäll kompis SMS:ade "grattis" i morse - och jag må vara ganska självgod på ett trivsamt sätt men mer än en blir jag aldrig. Jag har vänner som säger att jag klär på mig olika hattar i olika sammanhang men det där förstår vi inte alls. Skulle vi vara splittrade, eller - huga - "bipolära light?". Det senare är modernt finspråk för schitzofren, modell lokalvårdare för städare och förskoleklass för lekis. Jag gick faktiskt på lekis och se så bra det blev.



Jag har haft en aktiv dag som började vid 0500 med pack och ränna till gymmet för fyrtiofem minuter cykel, sedan E4N med kajstuds i Vbga och sedan skohornskörning för att faktiskt hinna i tid till möte i city 0900. Avslutade mötet med en kanongod kycklinggryta, som intogs i konferensrummet på "Svensk Elektroniks kansli", och så en eftermiddag vid mitt kära skrivbord på Armekas HK.



Därefter E4S och ny kajstuds - hemma - och hämta träningskläder för en timme cykel. Avslutade min dag med en timme trottoarsopning och det är vårtecken deluxe. Samt funktionell styrka. På kvällens cykelpass hamnade jag första halvtimmen bredvid en trevlig tvillinghalva och vi skojade som vanligt. När hon drog efter trettio så kändes det lite tomt. Plötsligt ramlade den andra trevliga tvillinghalvan in och livet blev genast ljust igen. Vi skojade och flamsade - vi gör det helt naturligt - som vanligt så även den andra halvtimmen gick fort. Sammanfattningsvis är formeln klar; "Inte ens två tvillingar knäcker inte en Patrik". Eller något sådant.


Som kvällsmat en av mina favoriter. Jag bjuder på receptet. Gör äggröra på lika delar ägg och creme fraiche, ta vad protein du hittar och vräk på. Jag hittade en näve kalla köttbullar, komplettera med halva tallriken grönsaker, lite olika ostar och så en rejäl näve bladpersilja och en schysst kryddad vinägrett. Minmalt med giftiga kolhydrater men maximalt med njutning och annat bra. Om vinet är slut, som mitt, så går det bra med vatten. (Glöm dock inte att köpa hem nytt vin) Gärna med några bär eller så. Ska vi ses här i morgon igen? Kanon!


En ljusmeter...

Det är ungefär den tid jag behöver på mig för att bli sugen på något lockande. Om någon med rätt inställning ringer och säger "Patrik, ska vi träna" eller "Patrik, kom hit så..." tar det en ljusmeter för mig att köpa tanken, tända på idén och slänga på mig skorna. Ibland måste jag ju tyvärr ta bilen om packningen kräver det. men oftast är det till fots eller per cykel. Det händer naturligtvis att jag helt enkelt svidar om i närmaste telefonkiosk och flyger dit jag ska. Jag är ju den jag är.


Idag började tidigt och består hittills av smoothie på ägg (!) och en kopp raketbränsle. Jag har hunnit med några snabba meddelanden med en kompis som är vaken trots att hon borde sova. Dessutom håller jag på att packa för dagen som innebär att leda en branschförbund mot bättre kvalitet. Så när tågen inte krockar och JAS stannar kvar uppe så ska du tacka mig. Innan mötet i nollåtta vid nio så ska jag hinna träna ett cyklepass på Sunlight och åka lite E4. Så jag har nytta av ljusets hastighet ännu en gång. Just det, mitt liv lever fort. Man hinner mer då, eller som ett av mina floskliga mantran lyder "Full fart spar tid...".






Testa mig gärna och ring och föreslå något kul. Förmodligen har du mitt sällskap inom en ljusmeter, dvs tre nanosekunder. Det är ju så att det mesta är roligare på två eller flera.

måndag 15 april 2013

Sköna måndag!

Måndag - sug på den du. En dag med potential. Hela veckan framför att uträtta
stordåd på och helgen har ju inneburit skön återhämtning. Jag har förstått att inställningen till måndagen kan variera hos olika individer i samhället. Min redovisades ovan och kan sammanfattas i ett enkelt "Yippie-kai-eey världen  - ducka för här kommer jag!". Jag tror det kan ha att göra med hur stimulerande man upplever sin situation..... Jasså, vaddå skitläge och gråmåndag? Gör något åt det då, få tummen ur handfatet och sluta tjut. Världen väntar ju på just dig!

Nope. Inte jag på bilden.

Min arbetsdag innebar sovmorgon eftersom jag hade ett kundbesök 0730 i Nyköping. Cykelavstånd och hemma före 0800. Lysande start. Att det sedan genererar mer jobb är ju bara bra. "Nya möjligheter" kallar jag det. Jag har hört att någon använde begreppet "problem" men jag ser det så här - blir det aldrig fel så lär man sig inget. Det finns leverantörer som är livrädda för sina kunder, jag samarbetar med mina och utvecklas genom att hela tiden lära mig mer om vad de faktiskt gör med de prylar som vi faxar över.... Inställningsfråga, big time.

Irriterande om man är gräsmatta.....


Ikväll lite löpning och det ser ut som min koppleriverksamhet kanske bär frukt, dvs vi kan nog bli ett litet gäng om det vill sig väl. En försmak av sommarens projekt som jag tar alla chanser att puffa för. "Det mesta blir roligare om man är fler". Det finns plats för dig med. Start på Upper Baker str. vid 1700 alt Borgisbacken 1715. Joina in! Till sist - det kan inte vara lätt att vara gräsmatta så här års, knappt har snön dragit så blir man invaderad av hela HBT-rörelsen. Krokusar i olika nyanser, ljusblå scillor och en och annan  tulpan. Kram för att du finns och framförallt för att du är min blogg trogen. Swooosch för nu.


söndag 14 april 2013

Återhämtning. Planläggnig. Attack.

 "Jag är Patrik, mitt ego kan vara lite irriterande,
men jag är snäll mot barn och djur - hur funkar du?"

Vi summerar en ganska lugn träningsvecka som ändå känns så himla rätt. Sju timmar träning och 4300 kcal i förbränning samt fjorton timmar i bilen känns ändå ok. Jag måste trots allt - än så länge - jobba för att kunna träna. Jag har iofs svårt att tro att jag skulle sluta jobba även om jag hittade försörjningen i idrotten. Mitt jobb är nämligen uppbyggt på exakt samma sätt som träning och match. Planering  utförande och njutande av uppnådda mål.

"När ingen annan ser.."

De närmaste veckorna ser dock oerhört bra ut när det gäller möjligheter till fys. "Det ska nog bli ordning på mig med". Snart ska jag dessutom gå en kurs som instruktör och det ska bli kul. En liten minisemester är också inplanerad och allt detta gör att jag ser oerhört ljust på framtiden. Idrottsmässigt alltså, annars ät det ju alltid bra. Tankarna på att få jobba lite med andras träning i sommar känns oerhört bra, jag har ibland lekt med tanken att på något sätt ta upp massagen igen -bara för att öka kopplingen till sportens värld. Tyvärr är marknaden sönderprisad men om jag bara ska ha några få behandlingar så kan jag väl vända mig till de som vill ha vad jag erbjuder.

"Det är alltid skönt efteråt.."
Jag åt en massa kolisar i fredags, med mina mått frossade jag i godis och mådde pest i magen i lördags. Även under loppet på eftermiddagen men idag har det varit helt ok. Har ingen aning om det kan vara så att allt socker påverkade mitt system men jag hittar ingen annan förklaring. Tänker iaf inte göra om det. Avslutar den här kvällen med lite sushi och ett glas återhämtningsdryck. Vitt. Torrt. Ha en bra träningskväll nu så tar vi nya tag i morgon som faktiskt är en annan dag. Visserligen är det min blogg och jag som skriver, men tanken är att du som läser ska gilla det. Kram!







Cogito, ergo sum.

Morgonens inlägg blir lite djupare men samtidig inte på det sättet att det blir jobbigt. Jag sitter helt enkelt vid köksbordet på Baker str. och äter - dricker - frukost. En nöjd pojke i sina bästa år som njuter av livet med en megastor smoothie på blåbär, broccoli samt någon deciliter pumpakärnor och linfrö. Och sina tankar. Samt faktiskt en nypa havregryn som topping på drickat eftersom jag igår fick en helt osannolik förklaring till varför en vän åt havregrynsgröt till frukost. **SH** (svenska för **LOL**)

Mina tankar just nu svävar kring idrott och livet. Jag samplar lite av det som far runt och delger dig och du har inte en chans att värja dig. Tycker du inte som jag så får du väl helt enkelt ompröva din åsikt och lära dig att pappa vet bäst! Och förstår du inte alls så hoppa över och läsa nästa. Jag klandrar dig inte, ibland har jag själv svårt att hinna med min hjärna.

Bildtext överflödig.

> "262 800 minutes - how do you meassure half a year?" Ungefär så länge sedan var det. Positiv grej i mitt liv, fett coolt helt enkelt.

> Jag missade tydligen bägge SM-finalerna i innebandy igår när jag idrottade själv. Intresset noll för de inblandade laget eftersom inget av dem kommer från Nyköping eller Örebro.

På tal om att det snart är tio dagar sedan jag rakade håret.

> Tiggarna på Storgatan i Nyköping är en snackis. Landet kluvet om det stämmer att "vi åker till Sverige för att tigga till familjerna i hemlandet". Jag har svårt för upplägget och tror faktiskt de är här för egen skull. Naturligtvis skit att någon ska sitta där över huvud taget. Jag vill att vi ska skapa ett land dit alla är välkomna och bara kan kliva in och skapa sin egen framtid. Det har med företagande att göra helt enkelt. Schysst koppling. Vad skulle hända om vi körde bort dem från gatan men gav dem en Fskatt-sedel och en lägenhet att hyra samt förklarade vilken möjlighet de just fått? "Land of opportunity, if you do your part that is!"

> Var ute i Skogen med dottern. Skogen är kod för min förra bohåla som ligger i Skogen. Riktiga Skogen bakom en stor sten utanför Lundaskog som ligger utanför Jönåker som ligger utanför..... Det var fortfarande tjockt med Schnee und Eis. I mitten på april. Någon borde ta tag i det. Jag trivs lika bra så här lite mer centralt för övrigt.

> Gästabudsloppet igår. Fuck cancer som sagt. Att vi bara blev åttio pers gör inget, jag slogs av och blev mjuk av den avslappnade stämningen som var där. Och någon skön värme, jag fick massor av kramar och delade ute en del. Ett förtydligande, före loppet fick jag och efter - svettig - fick jag ta för mig lite mer för att det skulle bli. Stort tack till de tuffingar som tog emot. Ha. Skälet till att det var så mysigt där var att det fanns två bottnar, inte bara springandet. Hoppas någon orkar föra det vidare, loppet ligger bra i tid.

Bra verksamhet.


> Skrivandet. Visst är det kul att blogga ur sig och det är kul med den feedback som jag får av er. Men jag vill ha kött. Har börjat skissa på ett av mina bokprojekt. Det är fackboken som ligger i pipen först. Den andra lite mer lustfyllda lockar dock oerhört att skriva. "Världen skakar", gäller bägge titlarna.

> Och till sist tar vi en tutt, nej tit - nej det det där blir ju fel hur man än vänder på det. Vi kikar in i framtiden där sommarens tränings- och friskvårdsprojekt börjar formas ihop med kompisar som vill skapa något. Härligt och förbannat upplyftande att det finns folk som vill utvecklas. Och att alla har F-skatt gör ju saken så mycket enklare. Bara att köra. Ducka och flyga lågt. Avanti tutta! Vi återkommer med inbjudan. Och skulle vi nödlanda så har vi iaf hoppat istället för att ha betongfötter. "Det är bättre med en snurrig landning än en spikrak krasch..."

Allt är möjligt om du tror det -
gör som Elsie, hoppa!

Tack för att du läser och sprider min blogg. Har du tråkigt så ring mig så underhåller vi varandra. Kör så det ryker och ryker det inte så kör ändå! Kram, positiva du!